Sådan finder du din nye firmabil

Dette indhold er sponsoreret

Har du en nyopstartet virksomhed, eller er din gamle firmabil ved at være træt? Så skal du måske ud at finde en ny bil. Denne opgave kan være tidskrævende, og prisen skal også passe. Du skal tænke over, om den skal være splinterny, eller om det er en brugt bil, du går efter. Farven og modellen er også vigtig. Mange vil have, at modellen skal være god, luksuriøs og holdbar på samme tid med, at prisen ikke går i top. Hvis du får hovedpine af at tænke på at købe helt ny bil, kan du vælge at lease en. Det er nemt, billigt og din bil bliver ofte skiftet ud.

Udseende og brug

Udstrålingen og udseendet betyder meget. Det er forskelligt, alt efter hvilket firma som skal bruge bilen, hvordan den ideelle bil ser ud. Nogle vil have, at den udstråler elegance, mens andre er til et mere råt look. Du skal også tænke over de praktiske egenskaber ved hver bil, og hvad den skal bruges til. Skal den køre langt? Skal den være stor? Skal den kunne køre på ujævnt terræn? Er det en håndværkervirksomhed, kan du ikke bruge en lille bitte bil, fordi der ikke vil være plads til alle dine materialerne og alt dit værktøj. En varevogn er her et bedre valg.

Brug bilen privat

Der er strikse regler om hvordan en firmabil må bruges. Det skal kun være firmarelaterede kørsler, hvis firmaet betaler for alt. Hvis du bruger bilen privat uden at betale for det, kan du risikere at blive beskattet for det. Dette er der dog råd for. En nem og simpel løsning er splitleasing. Det er en form for leasing, hvor der bliver skrevet 2 kontrakter til samme bil. Én privat og én til firmabrug. Du skal bare indstille en kørebog på, om det er firmakørsel eller privatkørsel ved hver kørestart. På den måder bliver der holdt styr på, hvor meget du skal betale privat, og hvad firmaet skal betale.

Skat af firmabil

Der er nogle regler, som skal overholdes, når det er en firmabil. Dette er vigtigt for at undgå bøder og andre uønskede situationer.

Reglerne for beskatning af en firmabil er meget simple:

  • Ved en fri firmabil betaler du miljøtillæg og skat af bilens værdi
  • Skatten ændres ikke, uanset om du kører mere eller mindre i bilen
  • Arbejdsgiveren har ansvaret for, at skatten bliver trukket fra din årsopgørelse