Uddannelse i udlandet kan være en god investering

Uddannelse kan tages mange steder og i Danmark har vi det privilegium, at det er gratis for os at gå gennem uddannelsessystemet. Vi får endda lidt penge for at studere fra man fylder 18 år. Det er ikke alle steder, at man har denne luksus, og i mange andre lande stifter man en stor gæld mens man studerer, som senere skal betales af når man får sig et arbejde, eller også har familien sparet op gennem flere år og betaler for uddannelsen.

Men det er faktisk muligt at tage et år på high school i USA, tage et semester på et universitet i udlandet mens man læser på et dansk universitet, eller at man tager en hel uddannelse i et andet land for at opleve en anden del af verden, en anden kultur eller noget tredje. Årsagerne kan være mange, men de kan gøre noget godt for karrieren på den lange bane, hvor mange arbejdsgivere værdsætter at man har studeret i udlandet.

Det skal man være opmærksom på

Tager man et studieophold som udvekslingsstuderende fra det universitet, som man allerede er tilmeldt på, så vil aftalen fungerer på en sådan måde, at det udenlandske universitet modtager dig som studerende, mens dette universitet sender en studerende til dit danske universitet, og derfor går regnestykket op, og man skal ikke selv betale for uddannelsen.

Hvis man derimod beslutter sig for at finde et universitet selv, som man gerne vil læse på, så vil man selv skulle betale for uddannelsen, som sagtens kan koste i omegnen 30.000 kr., men dette beløb varierer fra universitet til universitet.

Det er samtidig muligt at søge legater, når man skal på studieophold i udlandet. Dette er helt sikkert værd at undersøge, hvis man skal ud og studere i udlandet, da man på den måde kan få økonomisk hjælp til at betale sine udgifter til studie, bolig og forplejning.

Undersøgelser viser, at man især bør søge legater, hvis man selv betaler for sin uddannelse, da denne betalingsvillighed, viser at studieopholdet er vigtigt for dig.

Under uddannelsen, kan man samtidig modtage SU på lige fod, som de andre danske universitetsstuderende på danske universiteter.

Økonomiske råd til udlandsopholdet

Når man skal uddanne sig i udlandet, er det vigtigt at indrette og befinde sig i de rette omgivelser. Det er anbefalelsesværdigt at finde et sted hvor infrastrukturen er god samtidig med, at man bor i område hvor der findes mange andre studerende.

På denne måde er det nemlig nemmere at skabe sig noget socialt samvær med sine medstuderende, hvilket er super vigtigt for at opnå et godt semester i udlandet. Der kommer mange udvekslingsstuderende til universiteterne hvert år, så der er ofte lejligheder til netop dette formål, så det kan være værd at undersøge.

Det er samtidig meget normalt og godt for de respektive udvekslingsstuderende, hvis de finder sammen i lejligheder, da man, på denne måde, hurtigt kan få skabt sig et netværk. Samtidig kan man også dele huslejen ud på flere studerende og dermed spare penge på huslejen.

Der er altså flere sociale og økonomiske fordele at finde, hvis man bor sammen med flere andre udvekslingsstuderende. Som studerende ved man, at man ikke har mange penge mellem hænderne selv om man modtager uddannelsesstøtte i form af SU, så derfor er det vigtigt at spare penge hvor det er muligt.

Et sted hvor man kan spare nemme penge, er ved at man overvåger flybilletter i god tid, så transporten i hvert fald fås så billigt som muligt. Der kan nemlig sagtens være penge at spare ved at bestille flybilletterne i god tid. Dine billige flybilletter til hele verden kan f.eks. findes her.

Hvis du har fokus på disse punkter, så vil man ikke blive belastet økonomisk lige så meget som mange andre studerende der f.eks. ikke får indhentet legater. Samtidig er det sociale aspekt af disse råd også fordelagtige, så det er på mange måder en win-win situation.

Er man færdiguddannet efter universitetet?

Når man har studeret i udlandet, har man ofte bedre vilkår på hånden efter endt uddannelse ift. til de ansøgere, der ikke har studeret i udlandet. Mange virksomheder lægger vægt på netop dette, og værdsætter at man har oplevet en anden kultur, og har studeret på et fremmedsprog. Selv et enkelt semester er værdifuldt og noget som man skal lægge vægt på i sin ansøgning til sin nye arbejdsgiver, som nyuddannet fra universitetet.

Al denne uddannelse i både Danmark og udlandet gør, at man i løbet af uddannelsen, vil opleve at man får en bedre forståelse for den verden vi lever i. Det kan både være fra et samfundsfagligt, humanistisk eller naturvidenskabeligt synspunkt, som er de overordnede specialiserede retninger i samfundet og det danske uddannelsessystem.

Efter uddannelse går man ud og tager et job, hvor mange forstår sig ved at være færdiguddannet. Men spørgsmålet er bare om man reelt set, er færdiguddannet eller man stadig har meget at lære. Vi hælder mest til den sidste mulighed, hvor man efter uddannelsen, er godt klædt på til at lære videre og evt. efteruddanne sig ift. det job man har, så man hele tiden stræber efter at blive bedre i sin stilling.

Det kan være svært at forstå hvorfor mennesker handler på bestemte måder i bestemte situationer. Men for nogle er det muligt at spore et mønster og dermed forudsige en handling. Nogle gange bygger denne sporing en dybere analyse af adfærd og udefrakommende faktorer, men andre gange er det en simpel rationel handling. For at blive bedre til netop dette, så kan efteruddannelse være løsningen, hvor man får nogle redskaber og metoder til at forstå dette.

For ledere og projektledere i virksomheder, er det vigtigt at kunne forstå og ændre medarbejderes adfærd, så man arbejder mod et fælles mål som en fælles enhed. Hos wearebro.dk kan man få uddannelse i netop dette, og de har allerede skabt resultater i store virksomheder, med at uddanne ledere og teams målrettet mod bedre performance.