Sådan kan undervisningen blive sjovere
Ikke to mennesker er ens, og derfor kan forskellige mennesker have forskellige behov, når det kommer til undervisning. Nogle lærer måske rigtig godt ved at læse, og andre lærer godt ved at prøve ting af. Dog er det videnskabeligt bevist, at mange børn lærer bedst gennem lege. Det kan være svært at finde ud af, hvordan leg kan implementeret i normal undervisning, men det er muligt, blandt andet med LEGO education, undervisning udenfor og undervisning med eksempler fra hverdagen.
Undervis med LEGO education
LEGO education er et læringssystem, hvor blandt andet LEGO-klodser og figurer bruges til at gøre undervisningen sjovere og fremme læringen. Undervisningen søger at engagere eleverne ved at lade dem prøve selv, og samtidig kombineres mange forskellige teknikker fra forskellige fag i selve undervisningen. Eksempelvis er det muligt at lære eller blive bedre til matematik, sprog og kreativ udvikling. Derudover er systemet også godt til at lære børnene at arbejde sammen i grupper.
Undervis udenfor
I naturfag som biologi og geografi foregår undervisningen ofte ved tavlen, hvor der blandt andet læres som planter, sten og økosystemer. Tavleundervisning fungerer godt for nogle børn, men frisk luft og motion kan samtidig også fremme indlæringen. I naturfag er det især en god idé at tage undervisningen udenfor, hvor sten kan observeres, fisk i søer kan undersøges og planter kan samles og tages med tilbage til skolen. Ved at komme udenfor, får eleverne mulighed for at se og røre de ting, de lærer om i klasseværelset, hvilket både kan gøre undervisningen sjovere men også mere praktisk.
Lad børnene deltage i undervisningen
Mange børn kan have svært ved at sætte sig ind i fiktive regnestykker, sjove grammatikformer og andre sprog. For at gøre det nemmere og sjovere for børnene at lære, kan det være en mulighed at lade dem hjælpe til med undervisningen. Der er selvfølgelig nogle læringsmål, som skal opfyldes, men det kan være muligt at finde eksempler fra børnenes hverdag, som kan bruges til at understøtte den viden, de skal have i klasseværelset. Eksempelvis kan matematik kombineres med tallege og aktiviteter som cykling, hvor der kan regnes plus og minusstykker, mens at regne hastighed ud også kan læres. Derudover kan sprogundervisning måske kombineres med læren om vejskilte og pejlemærker i naturen, som børnene ofte kommer forbi på deres vej til skole. Og måske kan undervisningen i naturfag tage udgangspunkt i den natur, børnene selv oplever i hverdagen.