Sådan holder du styr på gøremålene som lærer

I Danmark er der mangel på skolelærer. Det betyder også, at mange af de skolelærere, der er på skolerne, har travlt. Og så kan det være svært at holde styr på alle gøremålene. Det kan gøres med et helt simpelt værktøj. Nemlig en fysisk lærerkalender. Den kan bruges hver dag og endda flere gange i løbet af dagen. Du kan både planlægge på kort og langt sigt. Den kan også benyttes til vigtige notater, du skal huske.

 

Det giver ro at få skrevet tingene ned

For mange kan det give ro at få skrevet ting ned på papir, så man på en måde kan lægge det fra sig og sige, det skal jeg ikke koncentrere mig om nu. Det har du skrevet ned i din kalender, hvornår du skal koncentrere dig om. Der er nogle som foretrækker en elektronisk kalender, dog er der også flere, der går tilbage til den fysiske lærerkalender, da det kan være nemmere at holde overblikket i denne, og man bliver samtidig ikke forstyrret med beskeder og mails. Den er desuden nem at have med.

 

Planlæg frem i tiden

En af de store stressfaktorer for mennesker i dag er, hvis de ikke har faste rammer eller struktur i hverdagen. Så føler du dig stresset, bør du skabe struktur, og det kan især gøres med en kalender. Brug for eksempel en time om søndagen til at skrive frem i kalenderen, hvad der skal ske i den kommende uge. Du kan også skrive andre hændelser ned i kalenderen, som sker længere ud i fremtiden, så du kan planlægge i forhold til det. Ofte skal lærere også lave lektier, som du også kan skrive ned, hvornår du skal i kalenderen. Vil du også have tid til fritidsinteresserer med familie og venner, kan du med fordel også skrive disse begivenheder ned.