Sådan finder du dit drømmestudie – 4 ting du skal overveje inden du vælger

Den tid på året, hvor gymnasie- og handelsskoleelever skal søge ind på deres videregående uddannelser, nærmer sig med hastige skridt. Den 5. juli skal ansøgningerne være sendt og det kan virke stressende for mange. For når du søger ind på en videregående uddannelse, vælger du i høj grad også, hvad du skal bruge resten af dit liv til.

Hvis du er en af dem, der har overordentligt svært ved at finde ud, hvilket studie du skal søge ind på, er du absolut ikke alene. Derfor får du her 4 gode overvejelser du kan gøre dig, inden du tager det endelige valg.

1.      Undersøg dine muligheder online

Det kan ved første øjekast godt fremstå som lidt af en jungle at finde ud af, hvilken uddannelse du skal søge. Der er mange uddannelsessteder, og der er endnu flere uddannelser at vælge i mellem. Derfor er det en god idé at få et overblik over alle muligheder, inden du søger mere specifikt på uddannelsesretninger.

Alle universiteter og uddannelsesinstitutioner er at finde online. Derfor er det et rigtig godt sted at skabe sig et godt overblik over dine muligheder. Her kan du overveje, om der er nogle lokationer, der er mere tiltrækkende end andre, eller om du skal søge universitet baseret på deres ”kultur”. Alle disse ting kan du blive klogere på, hvis du søger på institutionerne online. F.eks. kan du gå ind på Ibc.dk og blive meget klogere på, om en handelsuddannelse måske er noget for dig.

2.      Gå til åbent husarrangementer på universiteterne

Det er altid en god idé at besøge universiteterne. Det er meget nemmere at få et indtryk af, om stedet passer til dig, hvis du oplever det i virkeligheden. Når du er på universitetet, vil der utvivlsomt foregå en masse ting omkring dig. Det er vigtigt du forholder dig til det, og prøver at fornemme miljøet og om du vil passe ind der. Du skal gå på dit studie i mindst 3 år, så det er ret vigtigt at du føler at du vil have det fedt der, udover alle de ting du kommer til at lære.

3.      Stil masser af spørgsmål

Den bedste måde at blive klogere på noget er ved at stille spørgsmål. Selvom du får mange informationer både til åbent hus og på nettet, er det vigtigt at du udnytter mulighederne du har, til at få svar på dine spørgsmål.

Her skal du spørge undervisere og nuværende studerende om alt mellem himmel og jord. Du kan spørge om livet udenfor studierne, eller hvilke karriereretninger tidligere studerende er endt med at gå i. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig og dit valg, og sørg for at få svar på spørgsmålene.

4.      Se udover læringsmål og studieretninger

En sidste vigtig ting som mange overser, når de vælger studie, er at de skal bruge størstedelen af deres tid på studiet i mindst 3 år. Det er lang tid og mange timer. Derfor er det også vigtigt, at du finder ud af om der f.eks. er nogle fede studenterforeninger, som du kan være en del af, eller om der er andre interesser, som du kan dyrker med dine medstuderende.

Mange universiteter har sportsklubber debatklubber og andre ting, som ligger udenfor pensum. Hvis du kan, er det superfedt at kunne dyrke sine fritidsinteresser på sit studie. Grunden til det anbefales at undersøge disse ting er, at studielivet til tider kan være travlt. Hvis du kan få et afbræk fra eksamener og pensum sammen med dine medstuderende, vil dit studieliv blive meget sjovere og nemmere at komme igennem.

Apropos hjælp til at klare de travle eksamener og den tunge læsebyrde, så tjek Holybean ud, og se om ikke du skulle investere i god kaffe. Kaffe var i hvert fald en af mine bedste venner igennem min studietid!