Hvordan med en luft til luft varmepumpe?

Varme fra luften absorberes ved lav temperatur i en fluid. Denne væske passerer så gennem en kompressor, hvor dens temperatur forøges, og overfører sin højere temperatur varme til varme og varmt vand kredsløb i huset. Der er to hovedtyper af luft kilde varmepumpeanlæg.

Luft-til-vand varmepumperne

En luft-til-vand-systemet fordeler varmen via din våde centralvarmesystem. Varmepumper arbejde langt mere effektivt ved en lavere temperatur end en standard kedelanlæg ville. Dette gør dem mere egnede til gulvvarme eller større radiatorer, der giver ud varme ved lavere temperaturer over længere perioder.

Luft-til-luft varmepumpen

En luft-til-luft-system producerer varm luft, som cirkuleres af fans til at opvarme dit hjem. De er usandsynligt at give dig varmt vand samt.

Husk du kan få energitilskud til forbedringer i boligen

Information om luft til luft varmepumpe

Valg af varmepumpe – Hvordan

For at fortælle, hvis en luft varmepumpe er rigtigt for dig, er der et par vigtige spørgsmål at overveje:

  • Har du et sted at sætte det? Du skal bruge et sted uden for dit hjem, hvor en enhed kan monteres på en væg eller placeres på jorden. Det vil brug for masser af plads omkring det at få en god luftstrøm. En solrig mur er ideel.
  • Er dit hjem godt isoleret? Da luft kilde varmepumper fungerer bedst, når der producerer varme ved en lavere temperatur end traditionelle kedler, er det vigtigt, at dit hjem er isoleret og udkast godt for varmesystemet skal være effektiv.
  • Hvad brændstof vil du udskifte? Systemet vil betale for sig selv langt hurtigere, hvis det erstatter en el eller kul varmesystem. Varmepumper kan ikke være den bedste løsning for boliger ved hjælp af lysnettet gas.
  • Hvilken type varmeanlæg vil du bruge? luft til luft varmepumper kan udføre bedre med gulvvarme eller varmluft opvarmning end med radiator-baserede systemer på grund af de lavere vandtemperaturer påkrævet.
  • Er systemet beregnet til en udbygning? Kombinere installation med anden energirenovation kan reducere omkostningerne ved at installere systemet.

Du kan også overveje at jordvarmepumper, som bruger rør begravet i haven for at udvinde varme fra jorden. Det er dog en langt dyrere løsning – men den kan også anvendes til opvarmning af brugsvand (luft til vand)