Karrieremuligheder som kok

Elsker du også at udfolde dine kreative evner og udvide dine smagshorisonter i et køkken? Så er kokkeuddannelsen måske noget for dig. At arbejde som kok kræver selvstændighed og evnen til at have mange bolde i lufte på én gang. Selvom jobbet kan være stressende i situationer, giver det samtidig mange muligheder for fremtiden. I din beskæftigelse med mad vil du have unikke muligheder for at arbejde i udlandet. Mad findes i mange forskellige former og arter, så der er ingen grænser for, hvad fremtiden kan tilbyde dig med en uddannelse som kok.

 

En gastronomisk uddannelse

Uddannelsen til kok kræver, at du tager en gastronomisk uddannelse, som er en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du både er på skolen, men også i praktik. Denne form for uddannelse hedder EUD, hvilket er en fordel at tage, hvis man ikke er boglig stærk. På skolen bliver der undervist i råvarer, tilberedning og anretning af maden samt at vælge de korrekte drikkevarer hertil. Under uddannelsen er du – som på de fleste andre erhvervsuddannelser – berettiget til SU og elevløn.

 

Fremtidsmuligheder

Uddannelsen til kok har mange muligheder med sig. Hvis du elsker nye udfordringer og andre kulturer, så har du den unikke mulighed at rejse til udlandet og finde et spændende job som kok. Afhængig af, hvilke forventninger og ønsker du har til jobbet, findes der forskellige arbejdspladser. Det kan være alt lige fra hotelkøkken og restaurant til caféer og konditorier. Hvis du blot ønsker at blive i Danmark, har vi også et hav af muligheder i landet. Ønsker du at arbejde med fisk og skaldyr, kan du arbejde i en kro ved kysterne. Hvis du er mere til en fancy restaurant i storbyen, er der også rig mulighed for det. Sidst, men ikke mindst, kan du blive selvstændig, såfremt du vil skabe mad med egen signatur. Mulighederne er mange, så hold dig ikke tilbage.

 

Vigtigt at huske

Inden du vælger at uddanne dig til kok, skal du overveje, om du lever op til nedenstående forventninger til uddannelsen:

  • Bevare overblikket hele tiden
  • Har sans for hygiejne
  • Kan arbejde selvstændigt og i samarbejde med kollegaer
  • Fokus på kvalitet frem for kvantitet
  • Har en kreativ sjæl
  • God til at bruge hænderne
  • Indstillet på skæve arbejdstider og til tider mange timers arbejde i streg

 

Hvis du lever op til forventningerne til kokkeuddannelsen, så læs mere og ansøg her.