Hundemand og tørkost

Desværre er der ingen svar. Vi kan hjælpe dig med at vælge mad med de bedste ingredienser, men ingen mad passer til enhver hund. Forskellige hunde gør det bedre på forskellige kostvaner, så at vælge en mad vil altid medføre en vis mængde forsøg og fejl.

Når det er sagt, ved at læse kæledyrs etiketter og vide, hvad de skal kigge efter, er det meget lettere at finde den rigtige mad, og det er her, vi kan hjælpe.

For det første skal du vælge hvilke typer fødevarer der passer bedst til dig og din hund, og der er masser at vælge imellem! For en omfattende vejledning om alle former for mad til rådighed fra tør til rå, komplementær til at fuldføre, se vores guide her.

Når du har besluttet, hvilke kategorier af mad du foretrækker at fodre, kan vi hjælpe dig med at finde de allerbedste sorter fra de hundredvis, der er tilgængelige – skriv kun dine hundeoplysninger og vælg de typer af fødevarer, du er interesseret i på vores hundemads søgningsside at komme i gang.
Læs mere om hundemad på Foderbasker.dk

Selv med vores hjælp er alt, hvad vi kan gøre, et uddannet gæt om, hvilken mad der sandsynligvis vil gavne din hund mest. Alle hunde er forskellige, og selv om nogle hunde vil blomstre på tilsyneladende lavkvalitets fødevarer, kan andre have vanskeligheder med selv de højeste kostvaner. Din hunds sundhed bør derfor altid være den endelige indikator for en fødevares egnethed.

Fodringstidspunkt for hunde

For de fleste sunde voksne hunde kan fodringsplanen være meget fleksibel. Når du har oprettet en daglig fodringsmængde, kan du i princippet opdele det i så mange måltider som du vil og fodre dem til tider, så de passer til dig. De fleste hundeejere vælger 1-3 måltider om dagen, men på grund af den potentielle forbindelse mellem bloat (en potentielt livstruende sygdom også kendt som Gastric Dilatation-Volvulus eller Gastric Torsion) og enkelt store måltider, er et stigende antal dyrlæger nu anbefaler at dividere den daglige fødevaregodtgørelse i to eller flere mindre måltider fordelt på tværs af dagen. Selv om enhver race kan blive påvirket af forvirret, er der en højere forekomst i dybkædede racer, og for store danskere, Weimaranere, St. Bernards, irske settere og Gordon settere, der er særligt i fare, anbefales flere, mindre måltider bestemt.

Hunde elsker konsistens, så når du har fundet en tidsplan, der passer dig og din hund, er det bedst at holde fast ved det.

Et populært alternativ til strenge fodringstider er fri fodring. Det er her, når der er mad i skålen, og hunden må vælge, hvornår og hvor meget at spise. Selvom fri fodring kan fungere godt med nogle hunde, er det altid bedst at måle det anbefalede beløb i starten af ​​dagen og fylde skålen op. Når den er væk, er den væk. Dette er vigtigt at undgå over foder og hjælper også med at forhindre ubehag.

Der er dog nogle undtagelser. For eksempel, hvis din hund bliver sulten, er det normalt bedst at fodre flere små måltider for at sikre, at maven ikke er tomt i lange perioder. For hunde, der sommetider går på toilettet i huset om natten, er det ofte nyttigt at holde sig til morgen eller tidlig eftermiddag måltider for at sikre, at maden har tid til at arbejde sig igennem før sengetid. Nogle sundhedsproblemer, som diabetes, kræver også nøje overvejelse af fodringstider.

Skift af fodermærke

En hunds fordøjelsessystem har brug for tid til fuldt ud at tilpasse sig til en ny mad. Af denne grund anbefaler vi altid at introducere en ny mad over flere dage for at gøre forandringen så glat som muligt. Den nemmeste måde ville være at fodre 75% af den gamle diæt med 25% af den anbefalede tilførsel af den nye mad i en dag eller to, efterfulgt af 1-2 dage ved 50/50 og i de sidste par dage fodre 25 % af den gamle mad med 75% af den nye. En langsom forandring er specielt vigtig for hunde med følsomme maver, som måske skal ændres over en længere periode.

At skifte mellem forskellige sorter af samme rækkevidde kan gøres hurtigere, da mange af ingredienserne vil være de samme, selvom følsomme hunde måske stadig skal ændres gradvist.

Forskellige fødevarer kan have dramatisk forskellige fødemængder, så sørg for at tjekke vejledningen på emballagen af ​​den nye mad, da både overfodring og underernæring kan føre til helbredsmæssige problemer.

Læs også om brug af tægetang – klik her