Har du styr på job og grammatik?

Mange undervurderer, hvor vigtig det kan være at have styr på tegnsætningen og formuleringer, så er det lige meget, om du skal søge job, skrive en opgave eller indleverer noget på jobbet. Når du læser en tekst, kan det både virke irriterende og forstyrrende hvis der er dårlige formulering, eller en dårlig tegnsætning. Dette kan medføre at din troværdighed falder, hvilket kan betyde at du ikke kommer til den samtale du gerne ville. Her er nogle råd til hvordan du ikke går glip af chancen.

Gode råd til din ansøgning

Hvis du skal til at søge nyt job, kan der være sket meget nyt på arbejdsmarkedet siden sidst du har søgt job, eller måske søger du bare noget hjælp til at sikre at ansøgningen er helt i hus. Det første step er at sikre at længden, på din ansøgning ikke er for lang, hold dig til én side. Bliver ansøgningen længere end én side, vil det ofte blive for langt for læseren. Vedkommende der læser din ansøgning vil ofte skulle læse mere end én ansøgning. Samtidig kan den blive for kort, hold dig til en hel side.

Det er samtidig super vigtigt at du viser at du er motiveret og at du besidder en drivkraft. Beskriv derfor overfor virksomheden hvor din motivation til at søge lige præcis den stilling kommer fra, det er vigtigt for læseren at de får et indtryk af dig som et yderst motiveret individ. Du bliver ikke taget til en samtale hvis læseren ikke kan mærke at du er drevet. Dette gælder også hvis du søger uopfordret, selvom en uopfordret ansøgning viser din motivation, er det stadig vigtigt at tydeliggøre det for læseren. Til sidst er det vigtigt at du målretter din ansøgning, sådan så virksomheden let kan gennemskue hvad du kan bidrage med til virksomheden. Hvis du vil være knivskarp i din søgning efter job, og evt. være et skridt foran mange andre i søgningen, så tag et kig hos Ballisager. De har specialiseret sig i jagten på den rigtige stilling, og har derfor mange flere tips og tricks til at komme ind i varmen.

Er du et grammatisk geni?

Størstedelen af danskerne er ikke eksperter i de danske tegnsætningsregler. Det er der ingen skam i, da de fleste af os ikke behøver at afleverer opgaver eller ansøgninger hver dag. De fleste tror at Microsoft Word fanger alle din sprog- og grammatik fejl, dette er dog langt fra tilfældet. Har du kun benyttet Word og dit eget øje til at læse korrektur før du har sendt noget ud, har du måske været offer for fejl i din tekst. Hvis du er i gang med studiet, jobsøgning eller anden situation hvor det er vigtigt at være knivskarp i dit sprog, formuleringer og grammatikken. Hvis der er kommateringsfejl eller dårlige formuleringer, kan det hurtigt gøre at din troværdighed overfor læseren falder, det kan koste en jobsamtale måske en karakter hvis du er på studiet. Hvis det er noget du gerne vil undgå, sker for dig, bør du tage et kig på Studiekorrektur.dk. De har specialiseret sig i korrekturlæsning både på engelsk og på dansk, hvilket betyder at uanset om du skal aflevere speciale, jobansøgning eller andre tekster står de klar til at hjælpe dig. Så du kan få det mest optimale ud af dine tekster.