Genveje til en veltrimmet have

Det kan være svært at finde tid og overskud til at holde haven fin og nydelig. Alle genveje er fair game, og her finder du et par, som gør din have meget nemmere at overskue.

Bunddække og ukrudtsdug

Sørg for at have dækplanter i bunden af dine bede, så ukrudt ikke har en chance. Læg evt. ukrudtsdug i bedene og dæk med træflis elle grus. Skær kun hul tid de planter du vil have i bedet. Ukrudtsdug er også brugbart at lægge inden du lægger fliser på terrassen, under gruset i indkørslen osv. så bliver dine problemer med ukrudt meget mindre end de ellers ville have været.

Vilde blomster

Så/plant masser af vilde blomster hvis du har et bed du ikke rigtig ved hvad du skal bruge til. Så gør det absolut intet at det ser lidt vildt ud, og bierne og sommerfuglene vil elske de vilde blomster. Husk, at bier helst ikke stikker, da de dør af det, og hvepse er ikke rigtig interesserede i blomster. Er du bange for hvepse, kan det anbefales at hænge et falsk hvepsebo op, da hvepse er territoriale og holder sig væk, hvis de tror en anden hvepsebestand allerede bor hos dig.

Toptrimmet græsplæne

Anskaf dig en robotplæneklipper, og lad den om at klare plænen et par gange om ugen i dagtimerne, mens familien alligevel ikke er hjemme. At slå græs er den mest forhadte haveopgave, og en smuk, trimmet plæne er en fryd for øjet. De fleste børnesygdomme er efterhånden vaccineret ud af teknologien, og det møjsommelige arbejde med at installere grænsetråd er arbejdet værd, når du indser hvor flot din plæne bliver holdt.

Bekæmp alger og flisepest

Dine fliser lider måske af flisepest og der er alger på dit tag. Det kan være hårdt at skrubbe fliser, og så holder det endda sjældent mere end en enkelt sæson. Taget har du ikke rigtig lyst til at skulle give dig i kast med, men algerne ser ikke godt ud, og det må da også gøre noget ved levetiden på taget. Billig algebekæmpelse behøver ikke være dårlig. DK’s billigste algebekæmpelse fås med 20 års garanti. Og så kan du endda få en gratis prøve på fliserens, hvis du er skeptiker. Så kan du se resultatet på dine egne fliser, inden du beslutter dig for, om det er noget for dig. Nemt og bekvemt.