musikefterskole

Dyrk din passion for musik på en efterskole

Elsker du musik? Eller vil du gerne lære at spille på et instrument? Så er et år på efterskole sikkert noget for dig.

Drømmer du om musik og sang om natten? Elsker du at stå på en scene og give den gas? Glemmer du tid og sted, når du fordyber dig i musikken? På en efterskole kan du udleve dine musikalske drømme og udvikle dine musikalske evner – uanset om du er nybegynder eller ganske garvet.

Mange efterskoler tilbyder musiklinjer, hvor eleverne fyrer den af i et veludstyret musikværksted, og på og bag scenen. Vælger du musik som linje, kommer du eksempelvis til at arbejde med sangskrivning, kor/sangtræning, instrumentudvikling, rytmeforståelse, teori, sammenspil, studieindspilning/arbejde og lydteknik og ikke mindst – store koncerter. Fx spiller musiklinjen på Hardsyssel Efterskole løbende koncerter og en årlig forestilling, som kan være alt fra musical til revy.

musikefterskole

Du udvikler dig

Vælger du en efterskole med musik, kommer du rundt om en masse genrer som rock, pop, country, soul, elektronisk og folk. Alle kan være med uanset niveau, men du skal have lysten til at fordybe dig i et instrument for at få fuldt udbytte af faget. Du får et godt og alsidigt fundament at arbejde videre med, når du engang er færdig på skolen. En vigtig del af undervisningen på de fleste efterskoler består af sammenspil. Når du spiller sammen med andre, lærer du mere, styrker sammenholdet og kommer ind i det fede groove. Du stifter bekendtskab med noder og rytmer på basisniveau. Du bliver ikke ekspert i nodelæsning, men du får øjnene op for, at noder er meget mere end sorte klatter på papiret.

Det får du brug for

På de fleste efterskoler er det ikke nogen forudsætning, at du kommer med dine egne instrumenter, men hvis du gerne vil spille guitar, er det en god idé at medbringe din egen – så kan du også øve på værelset. Skolernes musiklokaler er oftest fuldt udstyret med trommer, bas, guitar, forstærkere, klaver og sanganlæg.
Derudover kan det være rigtig godt med et par ørepropper og gerne lidt bedre kvalitet end de gule skumpropper. Gå ind i din lokale musikforretning og spørg efter “grantræer”.

Fra idé til færdig sang

Mange bruger deres telefon til at optage lyd på, men et digitalt lydstudie giver en helt anderledes og professionel lyd i sangene. Skriver du dine egne tekster og musik, har du på mange efterskoler mulighed for at indspille din musik i et digitalt lydstudie. Det er fedt at høre det færdige resultat af ofte mange timers arbejde på at øve og finpudse tekster og musik. Du lærer meget af at høre sig selv spille på en optagelse i god kvalitet, fordi det tydeliggør, hvornår din musik virkelig spiller, og hvad du skal øve sig mere på. Det er svært at fange de øjeblikke uden et lydstudie.

Musik og venner for livet

Et efterskoleophold giver dig musik, venner for livet, fantastiske oplevelser og en ualmindelig hverdag. Alt sammen vil gøre dit efterskoleophold på musikefterskolen til noget helt særligt. Du får et stærkt sammenhold med dine kammerater, når I skal have sang, musik og lyd til at gå op i en højere enhed for at skabe den perfekte optagelse eller koncert. Sammen med de andre får du en fantastisk lyd og bliver rigtig god.

Find den rigtige efterskole med musik

Det er forholdsvis nemt at indsamle informationer om efterskoler. Alle efterskoler har en hjemmeside, hvor man kan læse nærmere om skolens tilbud, fag og værdier. Her kan man hurtigt danne sig et overblik og få svar på spørgsmål om hvilke linjer og fag, skolen tilbyder, beliggenhed, pris, skolens størrelse og antallet af elever. Man kan ligeledes få bekræftet, om der overhovedet er plads på skolen i det kommende år. Derudover tilbyder nogle efterskoler, som eksempelvis Hardsyssel Efterskole, en test, hvor man via en række spørgsmål kan få en idé om, hvorvidt efterskolen opfylder ens behov. Læs mere om Hardsyssel Efterskole her.