3 grunde til at skoler burde have mere fokus på IT-undervisning i fremtiden

Mere og mere arbejde foregår på en computer nu til dags – og det gælder for alle brancher.

Teknologi og IT er centralt for rigtig mange karriereretninger, lige fra finansverdenen til sundhedsvæsenet og selvfølgelig den støt voksende IT-branche. Hvis Danmarks unge skal have de bedste muligheder for at konkurrere med befolkningen fra resten af verden, er det en nødvendighed, at der bliver fokuseret mere på at udvikle vores kommende generationers IT-talenter.

På grund af teknologiske fremskridt, kan rigtig mange processer i dag varetages med en computer. Det betyder, at flere og flere industrier har brug for specialister til at håndtere deres IT-systemer.

Udover at behovet for IT-specialister er helt konkret, er der også mange andre fordele forbundet med at undervise vores kommende generationer i arbejdet med IT. Her får du de 3 bedste argumenter for, at vores skoler burde uddanne endnu flere studerende med stærke IT-færdigheder.

1.      Fremtiden er digital

I takt med at nye teknologier kommer frem, såsom e-mailen dengang i 1965, bliver verden mindre og mindre. Fordi folk kan kommunikere med hinanden hele tiden, uden forsinkelser, spreder viden sig hurtigere end nogensinde før. Det betyder at al viden og samarbejde foregår på digitale platforme, hvorfor verden har brug for specialister til at blive ved med at udvikle og udnytte mulighederne de nye teknologier giver.

Selvom et specifikt job ikke nødvendigvis har noget med teknologi at gøre, ser du stadig lægesekretæren, kundeservicemedarbejderen og butiksassistenten udføre en stor del af deres arbejde bag computerskærm. IT-kundskaber er altså noget flere og flere virksomheder efterspørger når de ansætter nye talenter.

2.      IT-kundskaber er et krav fra flere og flere virksomheders side

Som sagt er teknologisk know-how noget, der er meget efterspurgt indenfor stort set alle brancher og industrier. Selvom du skal arbejde som læge, skal du stadig have et vidst niveau af IT-viden. Her skal du kunne føre journal med dine patienter igennem deres IT-system og al data og viden du skal bruge, bliver oftest tilgængeligt digitalt, fremfor i print.

Derudover bliver der konstant arbejdet på at udvikle IT-løsninger, der kan gøre livet nemmere og mere effektivt indenfor forskellige brancher. Her kan nævnes rejsebranchen, som blev fuldstændig omvæltet af internettet. Det samme med filmudlejning, hvor alle fysiske butikker blev erstattet af online-streamingtjenester. Der er mange flere eksempler, men pointen er gjort klar – alle skal være forberedt på at deres branche en dag, kan stå overfor store ændringer, pga. teknologiske fremskridt.

Hvis du vil vide mere om udviklingen indenfor den digitale verden, kan du blive meget klogere på simonfrom.dk, som er ekspert på området.

3.      Du bliver en bedre leder

Som leder af en virksomhed, står du med ansvaret for mange beslutninger. I takt med teknologiens fremskridt, vil du som leder, skulle tage flere og flere beslutninger omhandlende IT-centrerede problemstillinger. Hvis du ikke har den grundlæggende viden om sådanne ting, vil det være svært for dig at tage beslutninger på et velinformeret grundlag. Med en DTU Executive MBA er du som leder allerede rigtig godt stillet, til at kunne tage gode og hurtige beslutninger indenfor området.