Regnemaskiner bruges stadig i skolen, selvom online regneprogrammer er populære

Man kunne tænke, at regnemaskiner er passé, fordi der efterhånden findes så mange forskellige online regneprogrammer. Det skal også tilføjes, at der med de mange smartphones praktisk talt er en lommeregner i enhver lomme i dagens Danmark. Men lommeregneren er ikke datid, den er i høj grad stadig nutid og et værktøj, der er både nyttigt og let at benytte i skoletiden.

Mobilen bliver i lommen, og koncentrationen forbliver på opgaven

Der er mange gode grunde til at bruge en lommeregner som det device, man regner fra. For det første kan der være noget smart i at adskille for eksempel lommeregneren fra telefonen. Lommeregneren forstyrrer ikke med opkald, notifikationer og sms’er, og på samme måde kan du ikke lige gå på nettet og shoppe eller gå på youtube og se en film fra din lommeregner, som du kan fra både din telefon og din computer. Du bliver ikke forstyrret, og der er dermed større fokus på selve opgaven, og det du som elev skal regne ud. Det kan også virke lidt voldsomt at hive computeren frem, hvis du sidder med en opgave, der skal løses på papir, og man kun lige skal regne et par regnestykker ud. Det tager også længere tid at starte sin computer op end blot at bruge sin regnemaskine.

Forskellige funktioner og muligheder på lommeregnere

Der findes mange forskellige typer lommeregnere, og mange modeller kan mange forskellige ting. Alt efter hvor avanceret din – eller dit barns – lommeregner skal være, er der forskellige modeller, der kan understøtte dette. Du kan se et udvalg af modeller lige her.  Det kan være, det på forhånd er angivet, hvilken eller hvilke modeller der kan være nødvendige for at klare et bestemt undervisningsforløb. Læreren vil kunne besvære dette spørgsmål. Det kan derfor være en godt ide at undersøge, hvad minimumskravene er, før du som elev eller forældre investerer i en regnemaskine.