Mindsk passiv rygning på arbejdspladsen

Rygning er skadeligt, og passiv rygning kan også være skadelig. Det ved de fleste. Derfor er det efterhånden mange år siden, at indendørs rygning blev forbudt på mange restauranter og barer. Det samme gør sig også gældende for flere arbejdspladser, hvor rygere efterhånden er blevet forvist til de udendørs arealer.

Passiv rygning findes stadig

Passiv rygning er dog ikke helt forsvundet af den grund, selv om det ikke kan benægtes, at den er stærkt reduceret. Ofte er den passive rygning i dag doh mere en gene end en sundhedsskadelige faktor. For røgen er ubehagelig for mange at indånde, og helt kan det ikke undgås. Et sted mange oplever at måtte bevæge sig igennem tykke røgskyer er omkring indgangspartier til skoler og virksomheder. Her hutler rygerne sig sammen, så de igen hurtigt kan komme ind i varmen igen. Det er dog ikke den mest behagelige velkomstkomite, man kan ønske sig, og mange ikke-rygere ville ønske at starte deres dag på en anden vis.

Forskellige muligheder

En mulighed er at flere rygere begynder at bruge e-cigaretter. Dampen som e-cigaretter frigiver er nemlig i modsætning til almindelig cigaretters os ikke nær så generende for næse og svælg. Det kræver dog en kollektiv beslutning, da en ryger som konverterer til e-cigaretter ikke vil gøre den store forskel.
En anden mulig løsning er derfor, at der bliver taget hånd op problemet ved hjælp af regler. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man tænker på alles behov. En mulighed er at rygning foran indgangspartier bliver forbudt, men samtidig er det vigtigt, at et godt alternativ opstilles. Det kan være at få bygget gode rygerskure, så rygerne ikke er tvunget til at stå og fryse, når vinterblæsten hærger. På den måde vil man forhåbentlig tilfredsstille alle, så man kan undgå at møde på arbejde, og føle at man lugter af et askebæger allerede før, arbejdsdagen er begyndt.