Mange unge danskere ryger cigaretter

Der er mange unge danskere, der hver dag ryger cigaretter, og statistikker viser, at antallet af unge rygere er steget siden 2013. Tidligere var tallet ellers på vej ned, og fra 2010 til 2013 var der færre, der røg cigaretter. Tendensen med flere rygere i dag kan skyldes flere ting, men det seneste stykke tid, er der sket en ekstra indsats for at få unge til ikke at begynde på tobakken. Hvis først man som ung er kommet i gang med at ryge, kan det være svært at stoppe igen. Der kan være nogle forskellige tiltag, man selv kan tage, og man kan prøve forskellige løsninger for at finde frem til den metode, der gør, at man kan komme tættere på at blive røgfri.

Nogle vælger e-cigaretterne som alternativ

Tendensen i samfundet er, at der er flere af de unge, der tænder for cigaretterne. Nogle af de unge vælger e-cigaretterne som alternativ, hvilket kan være fornuftigt, da e-cigaretterne på længere sigt er mindre farlige, når det kommer til kræftfremkaldende stoffer i kroppen. Der er målt at være færre kræftfremkaldende stoffer hos mennesker, der har røget e-cigaretter længe modsat dem, der har røget cigaretter med tobak længe. Vil man gerne have et alternativ til tobakken, kan man vælge en e-cigaret og tilføje e-væske med tobaksmag, på den måde kan man stadig få en smagsoplevelse, der har ca. samme aroma. Klik her for at lære mere om e-cigaretter og e-væsker.

Vælg e-væske med eller uden nikotin

Når man vælger e-cigaretterne som alternativ – eller måske som en måde at komme ud af røgen eller dampen på – så kan man vælge e-væske med eller uden nikotin. På den måde kan man lettere styre, hvad det er, man vil have ud af at bruge sin e-cigaret. Man kan også vælge e-juice, som har mange forskellige smage, og man kan lege med, hvilken smag der passer bedst til det formål, man har anskaffet sig en e-cigaret til.