Hvilken bil giver mest value for money?

Sidder du ligesom mange andre og leder efter en ny bil? I så fald vil du i denne artikel blive fulgt igennem nogle forskellige overvejelser, du bør benytte dig af, inden du bare går ud og køber.

Finansieringsmetode?

Analyser viser, at der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette finansieringsmetode. Med finansieringsmetoder menes der, hvorvidt du vælger at finansiere din bil ved abonnementskøb, leasing eller et klassisk køb. Inden du skifter bilen ud, er det i hvert fald et punkt, som er væsentlig at overveje. Tænk også, hvad du skal bruge bilen til, for hvad enten du vælger at finansiere bilen ved abonnementsordning, leasing eller et klassisk køb, er der ikke et entydigt svar på, hvad der er billigst for dig. Som hovedregel siger man jo, at det til en hver tid er billigere at eje end leje. Dette kan dog betvivles, da det i tilfælde af at bilen kun skal bruges over en 1-2 årig periode, godt kan være billigere at lease – ligesom det også er nemmere at budgettere med. Ved leasing betaler man én pris som inkluderer motorskader. Der vil derfor ikke være alle de her uforudsete omkostninger, som godt kan forekomme, når man køber en bil. Så tænk over dine behov og overvej så overstående finansieringsmuligheder, før du træffer et valg! Du kan eventuelt kigge efter et billigt billån her.

Bilmærker?

Som du nok ved, er der stor prisforskel ved de forskellige bilmærker. Tager du eksempelvis og sammenligner en Toyota med en Mercedes af samme størrelse, vil der ofte være flere hundrede tusinde kroner til forskel. Forskellen mellem de 2 biler i forhold til kvalitet er dog ikke nødvendigvis tilsvarende denne prisforskel. Toyotaen har en mindst ligeså velfungerende motor og også interiør, der er flot. Den væsentligste forskel er branding og positionering af de forskellige bilmærker. Mercedes ønsker at positionere deres biler som værende yderst eksklusive og brander og prisfastsætter mærket derefter. Toyota positionerer sig mere til den brede befolkning i stedet for overklassen af samfundet og brander samt prisfastsætter så mærket derefter. Så hvis du vægter materielle ting udadtil, vil en Mercedes give dig den værdi. Men kigger man 100% logisk på det, er kvaliteten i forhold til pengene meget bedre hos Toyota.

Overstående er blot et eksempel. Herunder får du en liste over, hvor forskellige bilmærker positionerer sig i forhold til deres brand og prisfastsætning.

Rige multimillionære:

– Ferrari

– Lamborghini

-Mclaren

-Porche

-Jaguar

-Aston Martin

Overklassen:

-Audi

-BMW

-Mercedes

Middelklassen:

-Skoda

-Toyota

-Nissan

-Chevrolet

-Renault

-Fiat

Overstående er blot eksempler på nogle af bilmærkerne, og du bør også selv have en fornemmelse af, hvor for eksempelvis Honda skulle placeres.

Ny eller brugt bil?

Om du skal købe ny eller brugt bil handler igen i høj grad om lige netop dine behov og ikke mindst din økonomi. Igen vil det også betyde, at der ikke er noget entydigt svar på, hvad du skal købe. Man kan nemlig kigge på, hvad der giver dig mest værdi? Det er jo klart, at en ny bil alt andet lige er mere lækker end en brugt tilsvarende bil. Der er jo også en stor værdi i tilfredsstillesen i at få noget nyt og lækkert, hvis man altså har råd til det. Men vælger man eksempelvis at købe en ny bil, skal man være opmærksom på det her store værditab, der forekommer ligeså snart du kører fra forhandleren. Dette enorme værditab er langt fra det samme, når du går ud og køber en brugt bil.
Det gælder for både nye og brugte biler, at nogle bilmærker og nogle farver holder værdien ved videresalg bedre end andre. For farver gælder det, at sorte biler er nemmere at få solgt end sølvgrå, blå, rød osv.

For bilmærker gælder det faktisk, at biler i ”overklassen” og ”rige multimillionære” som set overstående holder værdien bedre end bilerne i ”middelklassen”, når man kigger på værditabet på pr. kørt kilometer.

Afslutningsvis kan vi lige afrunde med, hvad du skal have med i tankerne, inden du går ud og køber en bil. Først og fremmest bør du finde frem til, hvad dine behov er, for derefter at finde frem til en finansieringsmetode. Dernæst kan du så begynde at tænke over, hvorvidt du skal købe nyt eller brugt og så husk at tænke over, hvilket bilmærke du ønsker for at du får lige nøjagtig den værdi i din kommende bil, som du ønsker!