God viden at have til når du skal leje en lejlighed for første gang

At flytte hjemmefra kan være en svær ting- specielt hvis det er første gang, og man er ung og uerfaren på boligmarkedet. De fleste vil opleve et kæmpe udvalg af lejligheder, når de skal vælge et sted at bo, og det kan derfor være svært at tage det endelige valg. Der er mange ting, som man skal overveje, inden man vælger en lejlighed, og der er ligeledes mange ting, som man bør vide. Er du i tvivl om, hvad du helt præcist bør tænke over, så har du her muligheden for at læse med og blive klogere på det med at flytte hjemmefra.

Husleje hver den første

Når man lejer en lejlighed, skal man hver den første betale husleje. Det er forskelligt, hvad man skal betale her, men huslejen afhænger typisk af lejlighedens beliggenhed, stand og størrelse.

Aconto – el, vand og varme

Nogle lejere betaler ligeledes et acontobeløb hver den første. Et acontobeløb er det samlede beløb, som du betaler for el, vand og varme. Hvert halve eller hele år vil der blive lavet et regnskab over, hvor meget du har brugt, og så kan det være, at du enten får penge tilbage eller skal indbetale et beløb, fordi du har brugt for flere penge end beregnet.

Det er dog ikke alle lejere, der betaler et sådant beløb, da man også kan komme ud for, at man selv står for, at disse ting kører rundt. Det vil sige, at man selv skal sørge for at kontakte vandværket, el – eller varmeudbyderen for at få disse ting leveret til sin bolig.

Depositum

Alle skal betale et depositum, inden de flytter ind i en ny lejlighed. Det er forskelligt, hvad dette beløb lyder på, men det kan være et højt beløb afhængig af, hvad udlejeren medregner. Dette beløb vil du dog få tilbagebetalt, når du flytter, hvis du ikke har lavet skader i boligen.

Fællesarealer

På nogle ejendomme og i nogle lejlighedskomplekser kan der være fællesarealer. Disse holdes enten af lejerne eller af viceværter. Man skal altid være opmærksom på dette, inden man skriver under på en lejekontrakt.

Mangler du penge til at flytte ind?

Hvis du er 18 år gammel, så kan det nemt være, at du står og mangler penge i forbindelse med din flytning. Dog kan du hente hjælp ved at tage et lån på Hurtiglaanene.dk. Læs mere her.